Het filmtheater

Filmtheater Cinecenter is een onafhanklijke, intieme arthouse-bioscoop middenin de Amsterdamse binnenstad. Hier kunt u popcorn-vrij genieten van kwaliteitsfilms uit Frankrijk, Italië, Spanje, Engeland, Zuid-Amerika en van het beste wat de Amerikaanse independents te bieden hebben.

Voor of na de voorstelling kunt u in de foyer even bijpraten, napraten of gewoon een goede kop koffie drinken. Op de leestafel vindt u een keur aan kranten en tijdschriften die wekelijks worden geselecteerd door Athenaeum Nieuwscentrum. Het assortiment van de bar bestaat uit diverse soorten koffie, thee, frisdranken, sappen, alcoholische dranken en kleine versnaperingen, zoals biologische caramia’s van de Amsterdamse bakkerij Iambe.

Het door NL Architects ontworpen interieur van het theater vond zijn weg naar interieurmagazines wereldwijd en heeft gefigureerd in talloze fotosessies. Zo is het met ogen bezaaide, rode tapijt waarover u naar de zalen loopt, uniek. Afgebeeld zijn een oog van ET, een oog van filmster Cameron Diaz en een oog van Malcolm McDowell, die in A Clockwork Orange naar de film móest blijven kijken. Wat de binnenkant van Cinecenter zo anders maakt dan die van andere moderne bioscopen is, dat ieder van de vier filmzalen een eigen, uitgesproken karakter heeft. Met een knipoog.

Cine9 Cine8 Cine10 Cine6 Cine7 Cine5 cine4 cine3 Cine2

De zalen en foyer van Cinecenter worden sporadisch verhuurd. Bijeenkomsten, testscreenings of andere besloten voorstellingen zijn echter uitsluitend mogelijk buiten de reguliere openingstijden, d.w.z. in de ochtenden van maandag tot en met zaterdag. Omdat Cinecenter groot belang hecht aan het bieden van kwalitatief bioscoopwaardige vertoningen, dient het te vertonen materiaal aangeleverd te worden als DCP. Wilt u meer weten over de mogelijkheden en tarieven? Informeer dan telefonisch tijdens kantooruren via nummer 020-6259983, of stuur een e-mail met uw vragen naar info@cinecenter.nl.

(foto’s: Studio-NT)