Het filmtheater

Filmtheater Cinecenter is een onafhanklijke, intieme arthouse-bioscoop middenin de Amsterdamse binnenstad. Hier kunt u popcorn-vrij genieten van kwaliteitsfilms uit Frankrijk, Italië, Spanje, Engeland, Zuid-Amerika en van het beste wat de Amerikaanse independents te bieden hebben.

Voor of na de voorstelling kunt u in de foyer even bijpraten, napraten of gewoon een goede kop koffie drinken. Op de leestafel vindt u een keur aan kranten en tijdschriften die wekelijks worden geselecteerd door Athenaeum Nieuwscentrum. Het assortiment van de bar bestaat uit diverse soorten koffie, thee, frisdranken, sappen, alcoholische dranken en kleine versnaperingen, zoals biologische caramia’s van de Amsterdamse bakkerij Iambe.

Het door NL Architects ontworpen interieur van het theater vond zijn weg naar interieurmagazines wereldwijd en heeft gefigureerd in talloze fotosessies. Zo is het met ogen bezaaide, rode tapijt waarover u naar de zalen loopt, uniek. Afgebeeld zijn een oog van ET, een oog van filmster Cameron Diaz en een oog van Malcolm McDowell, die in A Clockwork Orange naar de film móest blijven kijken. Wat de binnenkant van Cinecenter zo anders maakt dan die van andere moderne bioscopen is, dat ieder van de vier filmzalen een eigen, uitgesproken karakter heeft. Met een knipoog.

Cine9 Cine8 Cine10 Cine6 Cine7 Cine5 cine4 cine3 Cine2

Op dit moment doen wij niet aan de verhuur van zalen.

(foto’s: Studio-NT)